top of page

Despre noi

Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila" Deva

CUI 30829478

In anul 2012 se infinteaza ca unitate de invatamant, sub egida Asociaţiei Umanitare Sosietatea Doamnelor din Călan, Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila" Deva.  In prezent, Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila Deva functioneaza in acelasi sistem, cu aceleasi obiective si aceeasi misiune in trei orase ale tarii: Deva, Calan si Caransebes.

Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila" Deva detine spatii de invatamant inchiriate in cadrul Colegiului National Tehnic Transilvania Deva.

 

Școala Postliceală Sanitară Carol Davila Deva este acreditată in anul 2012 prin OM 5699/10.09.2012  apoi prin OM 4679/18.08.2017  să organizeze școlarizarea pentru nivelul de învățământ postliceal, domeniul „sănătate și asistență pedagogică”, calificări profesionale „asistent medical generalist” , „asistent medical de farmacie” şi  ,,asistent medical balneifiziokinetoterapie şi recuperare,, durata 3 ani, forma de învățământ zi.

Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila,, Caransebeș

CUI : 30750420 

Acreditată conform Ordinului Ministerul Educației Naționale nr.4678/2017 ca unitate de învățământ preuniversitar particular pentru nivelul de învățământ "postliceal" în domeniul "sănătate și asistență pedagogică", calificările profesionale "asistent medical generalist", "asistent medical de farmacie",  cu limba de predare "română", forma de învățământ "cu frecvență (zi) "

Resurse materiale:

 

Utilizarea spatiului scolar:

Programul de activitate ce se desfasoara in cadrul Scolii Postliceale Sanitare,,Carol Davila", este organizat pe un singur schimb, in intervalul orar 16,00-23,00 (in functie de orarul scolii).

 

Fiecare clasa de elevi dispune de propriul spatiu (sala de clasa) in care se desfasoara activitatile de predare-invatare. De asemenea fiecare clasa va avea acces la sala de demonstratie, respectiv laboratorul de informatica, cel de chimie sau biologie atunci cand este programata o activitate in orar care sa necesite lucrul in aceste locatii.

Stagiul clinic se desfasoara in cadrul unităţilor spitaliceşti din Deva, Simeria, Brad, Petroşani, Vulcan, Haţeg, in baza contractelor de colaborare cat si unităţi farmaceutice din judeţul Hunedoara.

 

Plan de Actiune al Scolii Sanitare Postliceale „Carol Davila" fiind din domeniul initiativei private, prezinta argumente recunoscute si solicitate managerilor de catre nivelele superioare ale deciziei educationale cum ar fi:

-Acceptarea si dezvoltarea formelor asociative ca forte sociale angajate in procesul de reforma pentru demararea mai rapida a proceselor de schimbare, legate de particularitatile teritoriale sau locale;

-Asumarea riscurilor care comporta mai multe avantaje decat inconveniente;

-Vointa de a actiona alaturi de parteneri;

-Increderea si respectul in partener si asociat;

-Adaptarea pregatirii fortei de munca la nevoile pietei rationale si europene;

-Solicitarea permanenta a partenerilor la eforturi constructive.

 

Obiectivele Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila"  sunt atingerea si sustinerea unui set de standarde aliniate la nivel national si european recunoscute unanim in domeniul grijii fata de sanatatea omului.

medical-students-890_edited_edited.jpg
bottom of page